NYHETER

Din rubrik

2018-08-17
Cosse har somnat in.

Sov gott älskade vän!

2012-07-21

Fick ett jätte sorgligt meddelande idag.
Vår bästa viltspårs kompis Callisto har fått somna in.
Se In Memoriam.

2012-07-20

Idag har Cosse varit hos frissan!
Vilket han inte tycker är det roligaste, men o så fin han blev. Cia är en hejare på att detta.
Vi fick också hälsa på höns, kycklingar, får och rapphöns.
Helt okej så här långt.

Usch... nu ska hon in i öronen också!

Men så här fin blev jag!

2012-06-07

Nationaldag!
Dagen till ära åkte vi och hälsade på mamma Mocca i Knivsta. Det var ca 10-15 Fieldar där. Det var länge sen Cosse sett så många på en gång. Och det märktes! Han var lite förundrad och höll sig nära mig hela tiden. 
Hmmm han kanske börjar bli vuxen nu.
Det var som vanligt trevligt och mycket gott till fikat.
Tack Sussi!
Sussi och en trött Mocca.

Cia hade en liten trimnings kurs. Vi var fler som behövde det.

Cosse, Moni och Viggy kollar in läget!

2012-05-11

Ny sida Finskt viltspår 2012.

2012-04-13

Taget 21,00 20120413. Äntligen vår!! Jo pyttsan! Nytt spår ska läggas i morgon.

2012-04-09

Äntligen vår!!
Första spåret för i år är gjort. Ett lite kortare på 600 m blev det att börja med.
När jag la det i går så var det ganska mycket snö kvar i skogen, men mycket hade smällt bort till idag. Trodde det skulle gå lite knackit efter vintern, men det gick alldeles strålande. Han tog det lungt och missad ingenting.
Nu är det bara 7 spår kvar!!

Stolt kille!

2011-08-01

Field Specialen 2011 är uppdaterad!

2011-06-25

 Midsommar har kommit och nästan gått. 😎
Våren har flytit förbi i viltspårets tecken.
Vi går en kurs i finskt viltspår. Lite längre o lite svårare än svenska o norska spåren. Men det är kul.
Vi är ett gäng på 4 som hoppas komma i väg till finland i höst för att gå prov.
Vi har även gått på våra måndagskurser på Gålö jaktgård.
En härlig blandning av olika hundar.

Vi syns i skogen!
Platsliggning i det höga gräset.

2011-04-16

VÅREN ÄR HÄR!!!!!
Visst är det underbart. Snön är borta och våren är äntligen här.
Nu kan man vara ute i skogen med hunden och njuta.
Det var ett tag sedan vi uppdaterade oss här.
Viltspårs träningen har börjat, nu är det finska spår som gäller.
I Finland har de precis som i norge "flygande" rådjur. Det innebär alltså bara blod i spåret och skank eller kanin i spår slut. Spännande att se hur detta slutar.
Vi har också haft den årliga jaktkursen i klubben. Vi höll den på våren i år, så att man sedan hinner träna till hösten när vi ska ha vårt grundprov.
I år hade vi kursen utanför Nyköping, Kungberga Lillgården.
Vi lyckades få Helene Käll som kursledare i  år igen. Hon är väldigt duktig, och hon har tidigare haft Field själv så hon vet hur de fungerar. Dvs. KAN SJÄLV!
Så fort Cosse såg henne komma fullladdad med dummies (eller så kände han doften av fasan från väskan) började han pipa av upphetsning. Och det känner väl de flesta till att en jakthund inte får låta. 
Men så fort vi gör en övning är han tyst, tack o lov!
Träningen med Helene var som vanligt lärorik och varierande. Det var kontakt och apporterings övningar, stadge och dirigerings övningar. Jag och Cosmos var helt slut när vi kom hem och även dan efter. 

Cosse har även lyckats att jaga upp sin första katt i ett träd i år. Han skällde som en tok på den stackars katten i trädet.
Nedan följer en liten kavalkad med bilder.

Här instruerar Helene mig hur jag ska göra efter att Cosse fått upp ett gammalt spår. Foto Eva Sandberg

Här skickar jag ut honom igen! Foto Eva Sandberg

Här är hela det glada gänget som var med på Jakt kursen.

Den lilla bulan på björken är katten....

...som är så här söt. Tack och lov gick den ner av sig själv efter någon timme.

2011-01-09

Hej,
Jaha då var det slut på alla helger, prinskorven är slut, julen är nerpackad och det regnar ute. Efter all denna snö som kommit så är det lite skönt med regn faktiskt.
I december stod vi en förmiddag i montern på mässan. Det tyckte Cosse var kul, han älskar uppmärksamheten. När det blev för mycket så gick han bara och la sig. Det var mycket folk runt montern i princip hela tiden vilket var kul. 
Julafton firade vi med familjen som vanligt. Många klappar vilket Cosse älskar. Han är väldigt duktig på att öppna, det är inte så noga vad som är i bara han får vara med och öppna. 
Nyår firade vi för första gången på 12 år hemma i stan. Det blev en liten test på hur Cosse skulle reagera. Han är inte skott rädd men har inte varit så nära raketer förut. Han fick lite valerina för säkerhets skull. Vi var hemma hos vänner här i sumpan och fick god mat och god dricka. Cosse reagerade inte alls på fyrverkerierna. Efter att ha haft Olle som var jätte rädd så är det en stor lättnad.
Nu börjar ett nytt år med nya erfarenheter.
Fortsatt trevlig 2011!

Janne i montern.

2010-12-27

Fick en jätte fin bild jul bild av Leo 
som vi vill dela med oss av.

GOD FORTSÄTTNING!

Leo julen 2010

2010-11-08

Hej!
Igår var vi på lydnads kurs i Forsmark. Det var Fia som anordnat detta och Ingmar Fridh från Gävle var med i år igen. Vi var 8 st Fieldar som medverkade. Vädret var kallt, lite blåsigt men strålande fint.
Fia delade upp oss i 2 grupper för att det inte skulle bli så mycket väntan. Vår grupp började med att träna sök med Fia. Det var nytt för Cosse och mig. Men det var himla kul, speciellt när "köttbulls" Fia gömde sig i skogen och hundarna skulle leta rätt på henne. Eftersom Cosse alltid har nosen i marken i vanliga fall så var det kul och se när han fattade att han skulle lyfta upp nosen för att hitta Fia. Det här är något vi ska köra lite själva på landet. 
Efter lunch var vi med Ingmar Fridh. Vi fick själva tala om vad vi ville ha hjälp med sedan fick vi "one on one" tid med honom. Jag ville ha hjälp med att få Cosse att gå lös med mig utan att sticka. Efter ca 5 min med Ingmar så gjorde han det. Klart att det krävs träning för oss, men det är läskigt vad "enkelt" det är när man kan det. När jag sen tränade själv på det så funkade det alldeles utmärkt. TACK Ingmar.
Och TACK Fia för en helt strålande dag. 
Du är duktig på att lära ut, man förstår.

Ingemar tränar med Nexus & Anette.

2010-11-03

Hej!
Den här gången har vi sorgliga nyheter.
Min extra mamma Wilma har lämnat oss i fredags. 
Hon blev 13 år.
Hon fanns alltid där och tillrätta visade mig när jag gjorde något bus. Tex. när jag försökte ta mat från diskbänken var hon där och skällde ut mig.
Hon var en egensinnig och kacksig liten Bischon tik.
Inte rädd för någon.
Wilma kommer att bli saknad.

2010-10-18

Hej hopp i svampskogen.
I helgen har vi varit på landet. Det var kallt men strålande sol. Det till och med snöade lite i fredags.
Jag skulle lägga 2 finska viltspår på lördagen. Jag frågade grannen, för säkerhets skull, om det var några jägare ute och han sa att älgjakten inte var igång i helgen. Fint sa jag och gick ut på eftermiddagen innan mörkret skulle falla. När jag precis lagt det sista spåret small det till i skogen. Lite nojig blir man.
Maria, Callisto & Xena hittade fram till oss på söndag förmiddag. Medans jag väntade på henne såg jag jägarna sprida ut sig i området där jag lagt spåren. 
Så det var gul väst på och hoppas på det bästa.
När Cosse gick det första spåret hörde vi dem på avstånd men inga skott tack och lov. Det visade sig senare att de var ute och jagade råddjur.
Fast jag har inpräntat i huvudet "LITA PÅ HUNDEN" så försökte jag få det till att han gick åt fel håll i första vinkeln. Som vanligt hade han rätt och jag fel, trots att det var jag som la spåret. Stackars Cosse!
Callisto gick sitt spår klockrent som vanligt. 🤩
Efter spåren plockade vi lite svamp innan vi åkte och fikade. Cosse och Callisto hade jätte kul. Det var första gången de hade tillfälle att verkligen leka ihop. Kul och se eftersom Callisto är nästa 3 ggr så stor som Cosse.
Syns & Hörs!

Lite bus kul!

2010-10-12

Hej i det vackra höstvädret!
Hoppas Ni hittat mycket svamp.
Här är det fullt upp, vi håller på att ombilda våra lägenheter till bostadsrätter. Jag sitter med i styrelsen och det är mycket nu med att hitta Förvaltare, försäkringar städning mm. Inte det lättaste kan jag säga. Nog om det.
I helgen har vi ialla fall gjort mycket. I lördags började vi på en ny kurs i Finskt vilt spår. De använder svamp när de lägger sina spår och så är det dubbelt så långt som det svenska. Cosse gick som en raket genom skogen. Det var ju ett tag sen vi gick spår så det märktes att han tyckte det var kul. Söndagen började vi i Knivsta med att träna jakt på rapphöns. Det gick så där. Första släppet gick bra, han markerade fint och följde min dirigering. Vid andra släppet visste vi att det fanns fågel, de kvittrade glatt, och han stötte och han sprang och sprang och sprang..... Jag kunde ha blåst mig blå utan att han lyssnat. 😠 Så när han kom tillbaka var det raka spåret in i bilen. Slut för idag!
På eftermiddagen var vi bjudna på bröllop.
Fia & Roger skulle äntligen efter 18 år gifta sig i Valö kyrka. De var så fiiiiiina så. 😘 Det kom en liten tår när de klev in i kyrkan hela familjen.
JÄTTE GRATTIS FIA & ROGER!

Fia & Roger bröllop 2010-10-10.

2010-09-05

Jakt kurs Getingeberg.
Efter KM i viltspår åkte vi direkt upp till Janne i Arboga för att övernatta inför kursen. Janne och Eva bjöd på god mat och gott sällskap.
Söndag morgon for vi iväg mot Getingeberg som det visade sig vara lite svårt att hitta till. Men alla kom fram till slut. Helen Käll var kursledare och en jättebra sådan.
Susanne & Lotus, Johanna & Svante, Maria & Lukas, Sussi med Mocca & Myrra, Karin & Smilla, Janne & Viggy och jag med Cosmos. Var uppmärksammade deltager i kursen. Vädret var strålande och humöret på topp. Det var jättekul att se alla hundar jobba.
Helen hade många bra övningar med "hare", fågel, dummies och skott. Jag tror alla fick med sig bra tips hem att träna på. Och jag hoppas vi ses till våren igen.

Johanna & Svante och Karin & Smilla

Maria & Lukas Susanne & Lotus Sussi med Mocca & Myrra

Johanna & Svante in aktion!

2010-09-04

KM Viltspår!
Vi åkte ner till göteborg på fredagen för att umgås lite med sonen Acki. Sen bar det iväg till Väne-Ryr på lördags morgonen. Vi blev lottade som sista ekipage, så det blev lite väntande men det var trevligt sällskap och fint väder så tiden gick fort.
Inger Skoglund var vår domare.
Cosse har börjat med att ringa i spårstarten vilket jag inte förstår, men efter att ha fått startat om gick han alldeles strålande. Spåret gick genom skog och över hygge. Farten var lite för snabb, vilket drog ner resultatet.
Domarens allmäna kommentar;
"En hane som visar utmärkt spårförmåga över hygge. Arbetar helt perfekt i vinklar" 😀
Vilket jag är stolt över.

Fixa & Per, Lotta & Cosmos, Lena med Alice & Svea, Cliff & Ylva Foto taget från Fixas sida.

2010-08-22

Jag har fått en ny titel.
NO VCH
Vilket betyder att jag blivit Norsk viltspårs champion.
Matte är jätte glad och nöjd med mig har jag förstått.
Vi var över i norge i helgen tillsammans med Maria & Callisto, callisto är en jätte stor tjej, som ett lejon. 🙂
Alltså en Leonberger. Vi åkte iväg i fredags och efter många timmar kom vi fram till vårt hotell i Kongsvinger. Där var de jätte trevliga och snälla mot oss. Lördag morgon bar det iväg till Skarnes. Det regnade lite men det var helt okej väder annars. Där var det norska tax klubben som höll i det. Callisto gick ut först, när de kom tillbaka var det våran tur. Jag var trött efter den långa resan och tyckte att skogen var ganska trevlig, jag lurade matte upp och ner för ett litet berg, hon behöver träna lite tyckte jag. Men spåret var inte lika kul. Till slut avbröt matte mitt springande, och jag var också ganska trött måste jag medge, och vi gick tillbaka till bilen. Jag fick ialla fall dofta på skanken. Sen var det ett långt väntande på resultatet för Callisto.  Jag visste att hon skulle greja det, och det gjorde hon. En etta, NO VCH, till Callisto & Maria Grattis. 😀
Vi träffade många trevliga människor under vänte tiden, både norska och svenska.
Sen var det sova som gällde resten av dagen. Söndag morgon åkte vi iväg till Norska retriverklubbens prov i Midt-Hedmark. Vi åkte lite vilse så vi blev lite sena. Lottningen var redan klar och idag fick vi gå ut först. Vilket var tur för det var sol och det blev ganska varmt på dan.
Idag var det inga problem med spåret. det gick nästan som på räls, lite svårt var det vid bloduppehållet, men jag kämpade på och kom fram till skanken på 19 min. sen var det vår tur att vänta o vänta o vänta. Men återigen var det väldigt trevliga människor att tala med, både norska, svenska och danska.
Till slut var det prisutdelning och vi fick en ETTA, JIPIIIIIII.
Så nu är jag Norsk och Svensk vilt spårs champion!!!!

Lotta o Cosmos, Maria o Callisto

2010-08-07

Hej!
Nu börjar förberedelserna inför Field specialen.
Vi var hos Cosmos frissa Cia i torsdags. Och det var verkligen på tiden. Se före och efterbilder nedan.
Det blev en heldag i Kungsberga med grillning promenad och trevligt sällskap.
Och valparna var ju gudomliga som bara valpar kan vara.
Tack fam. Norberg för en trevlig dag!

Cosmos före klippning.

Nyklippt och fin Cosse!

2010-05-31

Hej i vårsolen.
From idag kl. 08,45 kan Cosmos titulera sig som Svensk viltspårs champion.

Var ovanför Uppsala i morse och gick äntligen det ordinarie viltspåret.
Domare var Ted Lindström Upplands Dreverklubb. Det gick alldeles utmärkt, lite strul i sista vinkeln. Men jag är jätte nöjd. Nu kan vi åka till Norge i sommar.

SKÖT OM ER!

2010-05-02

Hej i vår solen!
Idag har vi varit på Field träff i öster. Det var mycket hundar som vanligt, mellan 15-20 st. Solen värmde men vinden kylde, så kläder åkte på och av. Sussi hade som vanligt slagit på stort vad gäller fika bröd. Gotti gotti! 🤩
Det var mycket spring i benen på hundarna, glädjen var stor när vi kom ner på fältet. De ömsom badade i diket och ömsom sprang runt som tokar.
Cosse hittade som vanligt en fästmö, Smilla den här gången. Stackarn fick inte var ifred för honom. Fick även träffa Cosses dotter Bella igen, hon har vuxit till sig och blivit en riktig skönhet. Inte konstigt med en sådan far & mor. 😉
Har lagt in ett par nya bilder på henne under foton.
Ha det så bra tills vi hörs igen!!!!

Så här kul är det på Field träffarna i öster!!!

Här är ett försök till grupp bild, alla ville inte sitta kvar!

Samling vid korv/fika bordet.

2009-11-08

Hej, nu har det varit KM igen.
Den här gången var det viltspår. Vi packade våra väskor i fredags och styde kosan mot Göteborg. Där bodde vi hos Acki och Peter.
På lördag morgon kom Per och vi fick haka på honom, för matte är värdelös på att köra i GBG. 😀
Vi höll till i Väne-Ryr utanför Vänersborg. Vädret var hyfsat, molnigt men inget regn tack och lov. Det blev bara 3 hundar som gick, 2 st hoppade av tyvvär.
Domaren vi gick med var Inger Skoglund. 
Det var inte det bästa spår jag gjort men vi fick en 1;a och kom på andra plats. På första plats kom Fixa och Per och trea blev Lena Augutsson med Alice.
GRATTIS PER OCH FIXA!!! 🙂

2:a Lotta & Cosmos, 1:a Per & Fixa, 3: Lena & Alice.

2009-10-29

Hej,
nu har vi hämtat oss efter helgen som varit. Den var tuff för matte, hon var ju tvungen att tänka 😉.
På lördagen hade vi kurs med Conny Landgren, vi ingick i den mer "kunniga" gruppen. Conny förstod ganska snabbt att jag var sugen på fågel.  Han och matte försökte stoppa mig när en fasan flög upp i luften, men de lyckades inte få stopp på mig. 🙃
Då sa Conny : "Han behöver träna på lina"
På eftermiddagen fick jag på mig en lina, då  kunde jag helt plötsligt inte följa fasanen längre. Efter en stund förstod jag vad de ville att jag skulle göra, dvs sitta ner, och lyckades ganska bra utan lina, men han Conny höll jag ögonen på.
 
I Söndags var det KM i Jakt/Grundprov.
 Vi var först ut.
"Hjälp!!!", sa matte. "Var är Conny" 😮
Domaren började med att säga att provet pågick hela dagen, matte frågade vad det innebär, domaren svarade att hunden måste sköta sig hela dagen. Under tiden satt jag och "talade" om för matte att jag ville ut och jaga fasaner, bra va!!!!!
Det började väldigt bra, jag sökte av ett område med hjälp av matte, sen fick jag en löpa i nosen. Vad gör man då?...... följer den så klart, vad annars.......
Matte blev inte så glad på mig, men jag fick fortsätta en stund till. Vid skottet satte jag mig ner i ca 1 sekund, men sen kunde jag inte hålla mig utan sprang och hämtade fasanen. Efter det hittade jag en färskare löpa jag följde länge. Sen bröt matte jakten.
Men jag fick en ganska bra bedömning av domaren. "Bra jaktintstinkt", "bra sök" men "kräver mer lydnad". Det fattar jag inte, jag är ju jättelydig .........
Som ni förstår blev jag ju inte godkänd på Grundprovet men jag kom 3;a i KM på 33 poång. Det var kul. 1; blev Malte, 2; Monie.

Revanch nästa år!!!


 

Klubbmästare 2009. Majsan & Malte

Glada kursdeltagare trots regnet!!!

Domar bedömning

2009-09-20

Hej i höstsolen!
I går var vi i Kungberga Lillgården utan för Nyköping på Field träff i Östra. 
Det var 22 st Fieldar och en Russin, (Northforlk terrier), som Cosse följde hela dan.
Lena, Otto och Cia hade fixat gott fikabröd och god paj med sallad från deras otroliga trädgård.
Tack snälla Ni det var jätte gott och trevligt.

Vi fick även träffa Bella, Cosmos ena dotter.
Nya bilder finns under Cosmos valpar.

20 av 22 möjliga på samma bild.

2009-07-16

Hej, inte mycket att rapportera, vi åker mellan landet, sumpan och lite jobb.
Igår kväll var vi och badade i tullinge sjön. Det var skönt i värmen. Matte fick några bra aktion bilder när jag apporterade en dummi.
Observera polarn Wilma, hon gillade inte att jag hoppade från bryggan.

Syns & hörs!!

Jag är beredd!!!!

Klara.....

Färdiga.....

Hopp..

Oh nej det "bidde" ett stjärt plask!!!!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Lisbet | Svar 08.11.2010 16:44

Vad roligt att gå på kurs med flera hundar som är av samma ras. Tråkigt med Cosmos extra mamma. Hos mig är det snö och 13 minus, burr.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.06 | 12:39

Underbar bild! ❤️

...
10.02 | 20:25

Vi fick låta vår älskade Dickens somna in i går efter ett hastigt sjukdomsförlopp - lättar att titta på bilder och planera för en ny älskade kompis.

...
07.05 | 18:51

oj va jag blir sugen på en field igen jag hadde bagsty elora

...
08.11 | 16:44

Vad roligt att gå på kurs med flera hundar som är av samma ras. Tråkigt med Cosmos extra mamma. Hos mig är det snö och 13 minus, burr.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS